Nerăbdători să înceapă din nou școala, preșcolarii și elevii, alături de părinți, au sosit în data de 16 septembrie 2013 în curtea Școlii Adventiste din Matca pentru a cunoaște noii dascăli. Emoția a fost și de partea cadrelor didactice care anul acesta s-au alăturat echipei școlii, aceasta datorită faptului că anul școlar 2013 – 2014 a adus ca și noutate autorizarea ciclului gimnazial, alături de cel primar autorizat în 2009 și cel preșcolar acreditat în 2011.

Emoția a fost și mai mare când, împreună cu primarul comunei Matca – domnul Nelu Costea, a sosit la deschiderea anului școlar și domnul deputat Mircea Toader. „Ați reușit să faceți o școală frumoasă! Sunt convins că toți copiii care învață aici vor fi în fruntea comunei Matca și veți reuși să deveniți oameni de nădejde ai comunității și ai țării.” ne-a declarat Mircea Toader. În cuvintele adresate celor prezenți, domnul primar și-a reafirmat susținerea față de Școala Gimnazială Adventistă Matca.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Galați a fost prezent domnul Inspector Marius Puțanu care a observat și apreciat dezvoltarea unității în ultimii ani. Biserica Adventistă a fost reprezentată de președintele Conferinței Moldova – Istrate Florin, și directorul Departamentului de Educație Conferința Moldova – Chirileanu Eugen, reafirmând sprijinul Bisericii pentru o educație adventistă de calitate.