Cel mai mare eveniment de educație din istorie în timpul Săptămânii Educației Științelor Calculatorului 8 – 14 decembrie 2014

Anul trecut 15 milioane de elevi au încercat Ora de Programare (Hour of Code), într-o săptămână!

Alătură-te evenimentului global Hour of Code alături de participanți din toată lumea. Anul acesta sunt așteptați peste 100 de milioane de participanți.

„Niciodată nu i-am văzut pe elevii mei atât de entuziasmați să învețe” Michael Clark, profesor

HAI SĂ FACEM ISTORIE ÎMPREUNĂ!

Ce este Hour of Code?

Este o activitate de o oră. Persoane de toate vârstele (de la grădiniță în sus) pot alege dintr-o varietate de tutoriale ce pot fi parcurse individual sau în grup. Tutorialele funcționează în orice browser modern, tabletă, sau smartphone și pot fi realizate chiar și fără un computer. Tutorialele Code.org sunt interactive cu Angry Birds, Plants vs. Zombies și includ clipuri sau prezentări făcute de Mark Zuckerberg și Bil Gates. Nu este nevoie de experiență. Oricine poate participa.

O scânteie menită să trezească interesul persoanelor care până acum nu s-au gândit niciodată că pot învăța ușpr măcar bazele programării. Odată ce o persoană vede propria creație, este motivată să învețe mai mult. O mișcare globală de atinge zeci de milioane de persoane în peste 179 de țări. Oricine, oriunde poate organiza sau participa la un eveniment Hour of Code.

„Am știut că asta este o șansă unică în viață” Mariana Alzate, elev clasa a 5-a

De ce programare?

Orice elev al secolului 21 ar trebui să aibă posibilitatea de a învăța să programeze. Ajută la dezvoltarea creativității, a capacității de a rezolva mai ușor probleme și pregătește elevii pentru cariera viitoare. Computerele și software-ul sunt peste tot, dar cu toate acestea majoritatea persoanelor nu știu să programeze.

Școala Gimnazială Adventistă organizează acest eveniment pentru elevii școlii.

Oricine poate învăța! Începe cu Hour of Code

Mai multe detalii pe http://ro.code.org